LIGE NU:

I dag falder dommen: Må fiskerestaurant i Sæby hedde Jensens?

Må en fikserestaurant i Sæby hedde Jensens Fiskerestaurant eller har Jensens Bøfhus krav på navnet? Det spørgsmål bliver afgjort i Højesteret senere i dag.

I hvert fald mener Jensen's Bøfhus ikke, at Jensens Fiskerestaurant i Sæby må bruge det samme navn. I dag afgøres det så i Højesteret, om Jensens Bøfhus har krav på navnet, Jensen.

I september gav Sø- og Handelsretten ellers Sæby-restauranten lov til at beholde sit navn. Dommerne kom frem til, at der ikke er nogen risiko for, at forbrugerne forveksler restauranten i Sæby med bøfkæden.

- Det er korrekt, at vi har valgt at anke, fordi vi mener, vi har en god sag, siger Jens Arnborg, kommunikationskonsulent hos Jensen's Bøfhus, til Ritzau.

De to ejere af Jensen-restauranterne hedder Jacob Jensen, der er indehaver af Sæby-restauranten, og Palle Skov Jensen, der er indehaveren af Jensen's Bøfhus.

Hos Jensens Fiskerestaurant indeholder menukortet en enkelt steak for dem, der ikke kan lide fisk.

- Men der er absolut intet i vores koncept, der ligner Jensen's Bøfhus. De har - så vidt jeg er orienteret - et enkelt stykke fisk for dem, der ikke kan lide kød, og jeg har et enkelt stykke kød for dem, der ikke kan lide fisk, siger Jacob Jensen.

Jacob Jensens advokat, Karsten Madsen fra HjulmandKaptain i Frederikshavn, mener, at sagen er "helt ude af proportioner."

- Jeg forstår ærlig talt ikke, hvad der får et foretagende, der omsatte for næsten en halv milliard kroner i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, til at trække Jacob Jensen i Højesteret, siger advokaten.

- Jeg er naturligvis klar over, at sagen har en form for principiel karakter, men Sø- og Handelsretten har jo én gang givet Jacob Jensen ret i stort set alle stridsspørgsmål, og jeg er overbevist om, at Højesteret vil gøre det samme, siger han.

Her på TV2/Nord følger vi op på dagens dom, når retssagen er afgjort. Dommen ventes at falde klokken 12.