Indsatte i Kragskovhede i arbejdskamp

De 150 indsatte i Statsfængslet Kragskovhede gik tidligt tirsdag morgen i strejke. De er sure over at de ikke længere må gå hjem og lave mad i arbejdstiden.

<b>Bliver i cellerne</b>
Værkstederne på Statsfængslet Kragskovhede står tomme. De indsatte har siden tirsdag morgen strejket og befundet sig i deres celler.

<b>Må ikke lave mad</b>
Ledelsen har nemlig besluttet at låse afdelingerne i arbejdstiden, så de indsatte ikke længere kan gå hjem og lave mad i middagspausen.

- Det er fair nok, hvis der havde været de køkkener og de faciliteter som der skal til, for at folk kan spise på arbejdspladserne, men det er der ikke, siger fællestalsmand for de indsatte Erik Revsbech til TV2/NORD.

<b>Begik indbrud i arbejdstiden</b>
For et par måneder siden forlod en indsat fængslet og begik et indbrud hvorefter han vendte tilbage igen. Den episode har nu fået ledelsen til at stramme op på reglerne.

- Vi har valgt at håndhæve de regler der er, for at de indsatte skal forblive på arbejdspladsen i arbejdstiden. Og for at de indsatte der undtagelsesvis ikke ønsker at arbejde, de ikke skal futte rundt, siger vicefængselsinspektør på statsfængslet Kragskovhede, Betty Steglich-Petersen til TV2/NORD.

<b>Tilbud er afvist</b>
Fængselsledelsen afleverede her til formiddag et tilbud til de indsatte om at forhandle, hvis de gik i arbejde, men det har de indsatte sagt nej til.

<b>Strejken fortsætter onsdag</b>
Strejken forsætter i morgen.