Jul bag tremmer

Det er ikke alle, der kan fejre jul hjemme foran pejsen med familien omkring sig. Men julestemningen er trods alt til stede i morgen, når de indsatte i arresthuset i Aalborg fejrer jul.

Ligesom alle andre nordjyder, fejrer Arne Scacht Hansen juleaften.

- Det bliver jo nok hyggeligt nok. Så hyggeligt, som det nu kan blive i arresthus, siger Arne Schacht Hansen, der afsoner en voldsdom på to år.

32 årige Arne Schacht Hansen har prøvet det før, det med at holde jul bag tremmer. Alligevel er der en ting, han savner hver eneste gang, han må holde jul inden for murene.

- Jeg savner jo mine børn. Julen det er jo en højtid, hvor man synes, man skal være sammen med sin familie, siger Arne Schacht Hansen.

<b> Medfølelse fra arresten </b>
Arne Schacht Hansens tre børn er henholdsvis 4, 6 og 8 år. De må altså fejre jul uden deres far i år. Naturligvis vækker det medfølelse hos de ansatte i arresten i Aalborg.

- Jo, man får da lidt ondt af dem. Der er nok ikke nogen, der synes o mat holde jul herinde. Men det er jo ikke nødvendigvis deres valg. Det er jo op til politi og domstole at afgøre. Så skal vi nok passe på dem og så fejre julen med dem, siger arrestforvarer Karsten Vestergaard til TV2/Nord.

<b> Jul med andre </b>
Arresthuset arrangerer blandt andet en julegudstjeneste og der er også julegaver på programmet senere. Og så er der jo selvfølgelig maden.

- Det er lidt noget andet end det, de plejer at få herinde. Det er traditionel julemad med and. Senere på aftenen er der så julegodter til de indsatte. Men derudover er det faktisk en normal arbejdsdag for de indsatte, siger arrestforvareren.

I arresthuset sidder den indsatte lukket inde i sin celle det meste af juleaftensdag og må altså fejre julen i selskab med en lille håndfuld cellekammerater. Arne Schacht Hansen er dog ikke ked af denne del af at holde jul i arresten.

- Det bliver fint nok. Folk herinde er flinke og rare. Vi bor under det samme tag og så skal vi bare få det bedste ud af dagen, siger Arne Scacht Hansen.