Kæmpekuglerne vinder

Efter 50 år med Sølvlamettaen, er den nu fortrængt af kæmpekugler hos Aalborghallens kæmpe juletræ. NU handler det om julekugler, guirlander og lyskæder.

<b>Traditionen holder ikke</b>
Traditionen tro er det store juletræ nu kommet op i Aalborghallen, et træ som mange nordjyder i årenes løb har beundret og danset omkring. Mange husker især juletræet for den traditionsrige pynt, sølvlamettaen, der i fem årtier har været fast juletræspynt. Men i år ser tingene anderledes ud. Efter ønske fra både direktør Ernst Trillingsgaard, ansatte i AKKC og ikke mindst besøgende i huset er juletræspynten i år skiftet ud.

<b>350 julekugler</b>
Den 7,5 meter høje nordmandsgran er pyntet med 350 julekugler på størrelse med volleybolde og galiameloner, 70 meter guirlande, og en stjerne på størrelse med et vejskilt. De røde og sølv julekugler, nogle dækket med glimmer, og den lange sølvguirlande bliver lyst op af en 80 meter lang lyskæde og ikke mindste af den store lysende stjerne på toppen.

<b>Nyt julepynt</b>
Træet, som er skovet i en lokal juletræsplantage og leveret af Entreprenørenheden Aalborg Kommune, er nøje udvalgt til Aalborg Kongres & Kultur Center, og entreprenørenheden glæder sig over, at det flotte, symmetriske træ i år kommer til sin ret med den nye julepynt.

Træet skal pryde Aalborghallen resten af 2008, hvor mange mennesker vil få glæde af det store træ og den nye flotte pynt.
Fagforbundene Dansk Metal, 3F og Træ-Industri-Byg vil blandt andre besøge AKKC i de kommende uger for at holde hver deres juletræsfest med op mod 6000 deltagere i alt.