Projektet er tegnet af arkitektvirksomheden Bundgaard og Kassow fra Hjørring. Foto: Bundgaard og Kassow Arkitekter

Kirke, kultur og idræt går sammen

I Sæsing ved Tårs omdanner den lokale baptistkirke en nedlukket fabriksbygning til et fælles kulturcenter, hvor kirke og idræt kan mødes på lige fod.

I Sæsing ved Tårs skal der skabes et fælles sted, hvor kirke, idræt og kultur kan væres under samme tag. Det sker når den lokale baptistkirke går i gang med et projekt i en nedlagt fabriksbygning, som baptistkirken i Tårs købte tilbage i 2007.

Fabriksbygningen skal ikke kun bruges af baptistkirken. Det er visionen, at kirken skal arbejde sammen med lokalsamfundets idræts- og kulturtilbud, hvor alle brugere er ligestillede. Bygningen kommer derfor til at rumme flere forskellige funktioner.

En tidligere lagerhal på 620 kvadratmeter skal ombygges til idrætssal og den gamle fabrikshal bliver til en ny kultursal på 225 kvadratmeter.

- Vi får et sted, hvor ikke bare folk fra Sæsing og omegn men også folk fra hele Midtvendsyssel kan samles om fritidsaktiviteter, leg, idræt, kultur, folkeoplysning, koncerter, teater - foruden mange kirkelige tilbud, siger Erik Rugholm Nielsen, der er projektleder ved baptistkirken i Tårs.

Projektet kommer til at koste i alt 17,1 million kroner og bliver støttet af blandt andet Hjørring Kommune og Lokale- og Anlægsfonden, der smider 2,5 millioner kroner i byggeriet.

- Det bliver det første kendte eksempel på, at en kirke og et lokalområde går sammen om at skabe en facilitet, der kan bruges på ligestillede vilkår og så bredt, at den dækker både kirkens behov og hele lokalområdets ønsker til fritidsaktiviteter, siger Torben Frølich, der er direktør i Lokale- og Anlægsfonden.