LIGE NU:

Kirketælling afliver myten om de tomme kirker

Kirkerne i Aalborg Stift havde fra april til december 2014 1,1 millioner besøgende. Men det er ikke om søndagen, kirkerne er fyldt.

Kirkerne i Aalborg stift har tilsammen flere besøgende end både biograferne, museerne og teatrene og i alt 1,1 millioner mennesker var i perioden fra april til december 2014 på besøg i en kirke.

Det er overskriften på baggrund af det første år med kirketælling i Aalborg Stifts kirker.

- Jeg er utrolig glad. Tallene viser, at folk vil kirken og bruger den. Myten om at kirkerne står tomme, er hermed aflivet, lyder det fra biskop Henning Toft Bro.

- Folkekirken markerer sig som den suverænt største kulturelle succes. Det er meget glædeligt, siger han videre.

Statistikken, der omfatter alle besøgende på nær de ansatte i kirken, er blevet lavet ved alle kirkelige arrangementer, og det er derfor muligt at dele den 1,1 millioner mennesker store succes ud på typer af arrangementer.

Og det viser sig at det er konfirmationsgudstjenesterne, der er de mest besøgte. Hvor der til en gennemsnitlig søndags-højmesse er 47 sognebørn til stede er der til en gennemsnitlig konfirmationsgudstjeneste 200 mennesker bænket.

Søndagshøjmessen kommer faktisk ikke engang med i top 10 over de mest besøgte gudstjenester, og må udover konfirmationer se sig slået af blandt andet ungdomsgudstjenester, friluftsgudstjenester, vielser og bisættelser.