LIGE NU:

Klimaet har brug for hjælp: Alle kan gøre en forskel

I debatprogrammet Fokus satte TV2 Nord torsdag aften fokus på bæredygtighed, og hvordan vi bedst hjælper klimaet.

Spar på vandet, sorter dit affald og lad bilen stå. Der er mange gode råd til, hvordan vi hjælper klimaet, men det er ikke os alle, der får det gjort, når dagligdagen ruller. Det er ellers nødvendigt, hvis vi skal redde klimaet, mener det panel, TV2 Nord havde i debatprogrammet Fokus torsdag aften.

- Når jeg ser på det her med klimaet, så bliver jeg frustreret, vred og ked af det. Vi har lige haft en rekord varm sommer, og det ser bare ud til at fortsætte og fortsætte. Hvorfor bliver der ikke gjort noget mere? spørger Nikoline Linnemann Prehn, der er formand for ungebyrådet i Aalborg.

quote Når jeg ser på det her med klimaet, så bliver jeg frustreret, vred og ked af det. Vi har lige haft en rekord varm sommer, og det ser bare ud til at fortsætte og fortsætte. Hvorfor bliver der ikke gjort noget mere?

Nikoline Linnemann Prehn, Formand, Ungebyrådet i Aalborg

Der er i Nordjylland stort fokus på bæredygtighed netop nu. Den seneste uge og frem til på lørdag er der nemlig bæredygtighedsfestival i Aalborg. Her kan man blive klogere på bæredygtighed, hvor det halter i vores samfund, og hvad man selv kan gøre i sin egen husholdning.

- Populært sagt er synderen de tre B'er. Det er biler, bøf og bolig. Det står for langt den overvejende del af både klimabelastning og det ressourcetræk, der er på jorden. Det er tre områder, der er meget tæt på borgeren, hvor vi kan være med til at gøre en forskel ved at træffe nogle andre valg, siger Arne Remmen, der er professor i Bæredygtighed, innovation og politik ved Aalborg Universitet.

Fem råd til en mere klimavenlig hverdag:

Det er de små ændringer i hverdagen ved alle borgere, der skal gøre den store forskel. Det er ikke et problem, der kan løses fra hverken kommenen eller Christiansborg, lyder det fra rådmand ved Aalborg Kommune.

quote Politikere kan lave de overordnede rammer, men så er det op til folk selv at udfylde dem.

Lasse P. N. Olsen, Rådmand (Enhedslisten), Miljø- og Energiforvaltningen, Aalborg Kommune.

- Jeg tror, det er forkert at antage, at det er noget, politikere kan løse for os. Vi kan gøre det, at vi kan lave nogle systemer for eksempel angående affaldssortering. Altså politikere kan lave de overordnede rammer, men så er det op til folk selv at udfylde dem, siger Lasse P. N. Olsen, Rådmand (Enhedslisten), Miljø- og Energiforvaltningen, Aalborg Kommune.

20_percent

play Limfjordsrådet i desperat bøn: - Hjælp os med at opspore spøgelsesgarn

20210416-222157-L_27Mb

Slog alle rekorder: 1,5 millioner mennesker så Martin Jensens koncert fra toppen af AKKC

fokus.. på den russiske spion

Fokus: Nordjyske virksomheder skal forberede sig på spionage

Roman 110 procent dagpengesats

Midlertidig dagpengeordning får flere i uddannelse

20_percent

play Limfjordsrådet i desperat bøn: - Hjælp os med at opspore spøgelsesgarn

20210416-222157-L_27Mb

Slog alle rekorder: 1,5 millioner mennesker så Martin Jensens koncert fra toppen af AKKC

Til forsiden

Til forsiden