Foto: Thomas Gaardsmand

Kommunalt ansatte HK'ere tager jobbet med på ferien

Mange kommunalt ansatte HK'ere i Nordjylland følger med i, hvad der sker på jobbet, mens de holder sommerferie.

En undersøgelse, som HK/Kommunal har foretaget, viser, at næsten hver tredje - 30,8 procent - af de nordjyske kommunalt ansatte HK'ere tjekker deres arbejdsmail i sommerferien.

Men det er ikke chefen, der kontakter dem, mens de er væk fra arbejdspladsen. Kun 1,4 procent svarer i undersøgelsen, at de regner med at få mail fra chefen.

Kollegerne er derimod lidt flittigere til at kontakte ferierende medarbejdere. 7,7 procent svarer, at de forventer henvendelser fra kolleger i form af mail eller opringning, mens de holder ferie.

- Tallene viser jo, hvad vi egentlig godt vidste i forvejen: At kommunalt ansatte HK'ere er uhyre pligtopfyldelde. Selvom de holder ferie, har de alligevel tankerne på jobbet, siger formanden for HK/Kommunal Nordjylland Brian Andersen i en pressemeddelelse.

Han advarer dog mod, at tage arbejdet med på ferien.

- Ferien er til for at holde fri og lade batterierne op. Derfor er det en god idé at holde tankerne fri fra de opgaver, man har ladt tilbage på arbejdspladsen og de opgaver, man vender tilbage til. At tjekke arbejdsmail åbenbarer opgaver, man alligevel ikke kan løse, mens man holder ferie, og det kan i værste fald bare bidrage til stress.

- Hold ferie og koncentrer dig om at holde fri sammen med familien, lyder opfordringen fra HK/Kommunal Nordjyllands formand.