Kommuner kæmper om puljer og fonde
Foto: Nationalbanken
Kommunerne bruger stadigt flere ressourcer på at søge penge fra diverse puljer og fonde, viser ny rundspørge fra KL. Deriblandt også flere nordjyske kommuner.
64 procent af kommunerne har i dag flere medarbejdere ansat til formålet end for fire år siden. Og 72 procent bruger i dag flere ressourcer på det.
En af dem er Jammerbugt Kommune, som har en ansat til udelukkende at stå for at søge fonde og puljer og dermed penge hjem til kommunekassen.
Og det kan betale sig, mener borgmester Mogens Gade (Venstre).
Der er i Jammerbugt Kommune flere eksempler på, at noget kun har kunnet lade sig gøre i kraft af, at kommunen har søgt og fået midler udefra. For eksempel en af kommunens nye cykelstier fra Hune til Fårup Sommerland til ti millioner kroner er blevet en realitet takket være fonds og puljepenge.
-Det havde vi ikke mulighed for at finansiere selv. Vi har fået fem millioner kroner i støtte til cykelstien og har så fundet resten af pengene selv i kommunen, siger Mogens Gade til TV2/Nord.
Også i Vesthimmerland Kommune bliver der brugt mange kræfter på at hive penge hjem til kommunekassen fra fonde og puljer.
- Det betyder meget for vores økonomi, at vi gør det, siger borgmester Knud Kristensen (Kons.).
En af de få kommuner, der endnu ikke satser fuldtid på området, er Brønderslev. Her er ingen endnu ansat til området, men borgmester Lene Hansen (Soc.Dem.) overvejer at ansætte ressourcer specifikt til at søge fonde og puljepenge til kommunen.
- Jeg kan jo se, at der er penge at komme efter, siger Lene Hansen.