LIGE NU:

Konfirmand: Set frem til den her dag i flere uger

Lige nu er det højsæson for konfirmationer, og for Pernille Brøchner Jensen blev søndag den 19. maj dagen, hvor hun gik ind i de voksnes rækker.

I 2014 blev 47.746 unge danske teenagere konfirmeret, og lige nu er der hver weekend konfirmationer rundt i det danske land. I søndags var der konfirmationer i Thisted, og én af konfirmanderne var Pernille Brøchner Jensen.

Den store dag har været imødeset i det meste af 2015, og i de sidste uger har konfirmationen fyldt meget i hjemmet.

- Jeg vil sige de sidste fjorten dage, der har det kørt sådan med, nu er der kun fjorten dage, nu er der kun tretten dage, og her til sidst, der har det kørt på det højeste, fortæller Helle Brøchner Hansen, der er mor til Pernille.

Inden den store dag for alvor blev skudt i gang, så var der lidt usikkerhed om, hvad der var det vigtigste ved en konfirmation.

- Det mest vigtige det er nok festen, men håret det er jo også vigtigt. Hvad med kirken? Når ja, det er også vigtigt, fortalte Pernille Brøchner Jensen.

TV2/Nord var med fra start til slut på Pernille Brøchner Jensens konfirmation, og du kan i Nordjylland LIVE se en fyldig reportage med alt fra en glemt tale til det store gavebord.