LIGE NU:

Lettelse over sag om Café Tusindfryd

Bestyreren Eva Vardinghus er glad for, at sagen skal for en dommer. Det er en professor i starfferet helt enig i.

Eva Vardinghus er godt tilfreds med dommerens beslutning. Hun ejer Cafe Tusindfryd, der har lagt sag an mod politiet for at have brugt ulovlig frihedsberøvelse under optøjerne ved spillestedet. I går tirsdag besluttede en dommer, at sagen skal føres for retten.

- Det er jeg utrolig glad for. Det har været en svær sag for alle de unge mennesker. Jeg glæder mig til rettens afgørelse for den del af sagen, siger Eva Vardinghus.

Den 26. august i år udviklede en punkkoncert på Cafe Tusindfryd sig til en regulær kamp mod politiet. Der ankom forstærkninger fra Viborg og Århus. Ni personer blev anholdt, og to betjente kom til skade under tumulten. Politiet beordrede cafeens gæster ind på spillestedet, og det er netop det, som der klages over.

Det er kun to til tre sager mod politiet, der hvert år når helt til retten. Men heldigvis for dem, mener Lars Bo Langsted, professor i strafferet ved Aalborg Universitet.

- Når jeg siger heldigvis. er det jo fordi. at det faktisk er godt for retssikkerheden. at politiet også kan blive straffet, og kan blive ikendt en erstatning, hvis de går for vidt, i forhold til det de skulle, siger han.

Nordjyllands Politi ønsker ikke at medvirke, men sekretariatschef Michael Graversen siger til TV2/NORD, at politiet ikke mener, at der er tale om ulovlig frihedsberøvelse.

Eva Vardinghus er til gengæld ikke i tvivl, og hun ser frem til retssagen.

- Det er vigtigt, at den her sag bliver hørt, siger Eva Vardinghus.