LIGE NU:

Lockout flytter afgangsprøver

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini flytter folkeskolens skriftlige afgangsprøver.

Folkeskolens skriftlige afgangsprøver flyttes på grund af lockouten, oplyser børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

- I næste uge skulle folkeskolens skriftlige afgangsprøver være gået i gang, og skoler, forældre og elever bør have afklaring på, hvad der skal ske med prøverne inden storebededagsferien, siger Christine Antorini og tilføjer:

 

- Jeg har derfor besluttet at flytte de skriftlige prøver. De endelige datoer afklares snarest.

 

Lockouten har de seneste uger skabt usikkerhed om, hvad der skulle ske med folkeskoleelevernes afgangsprøver, som efter planen skulle afholdes fra den 2. maj.

 

Tidligere onsdag opfordrede skoleledernes formand, Anders Balle, ministeren til at udskyde de skriftlige afgangsprøver, fordi det ville være "uanstændigt" at sende eleverne til prøve uden mindst en uges forberedelse.

 

Allerede i weekenden lød samme opfordring fra folkeskoleelevernes nye formand, Agnete Vienberg Hansen.

 

- Jeg synes det er svært at overskue, at vi skal til prøve den 2. maj. Jeg og mange andre elever føler os overhovedet ikke klar til de her prøver, sagde hun til Ritzau om de mange timer, som eleverne er gået glip af under lockouten.

 

Torsdag skulle der have stået skriftlig matematikprøve på 9. og 10. klasses eleverne på landets skoler. Det er dog endnu uvist, hvornår prøverne vil blive afholdt.

 

/ritzau/