LIGE NU:

Mange henvendelser til LLO

Efter TV2/Nords indslag om udlejeres ulovlige opkrævning af blandt andet trappevask, er antallet af henvendelser til lejernes LO i Aalborg steget markant.

det har været en travlt uge på kontoret hos Lejernes LO i Aalborg. Siden søndag, hvor TV2/Nord første gang fortalte om, at flere private udlejere ulovligt opkræver eksempelvis trappevask eller vaskeri udover huslejen, har nogle flere end normalt henvendt sig til LLO.

- Vi har fået mange daglige henvendelser, typisk på mail, hvor folk lige skal have tjekket op på deres lejekontrakter, om alt er som det skal være, fortæller jurist hos LLO, Jeanette H. Nielsen.

Hun mener, at mange ikke er klar over, at gebyrerne faktisk er ulovlige, og efter at der er blevet sat fokus på det, har lejerne tjekket lejekontrakterne efter og fundet ud af, at de faktisk helt uretmæssigt er blevet opkrævet penge, som de altså er berettiget til at få tilbagebetalt.

En af dem, der i denne uge har taget fat i både nuværende og tidligere udlejer, er Trine Steffensen fra Aalborg. Hun er lejer hos Prodomus, som efter hendes henvendelse har tilbagebetalt pengene for trappevask. Tidligere lejede hun hos Lykkebo, som efter endnu en henvendelse fra hende fredag har lovet at overføre pengene med det samme.

Alt i alt får hun knap 5000 kroner tilbage. De penge kunne hun have fået langt tidligere, men hun vidste ikke, om hun havde ret i at hun ikke skulle betale, og har derfor først henvendt sig til udlejerne nu.

- Jeg kan jo se, at det er en omfattende måde at gøre det på, og så tænkte jeg, at det måske var tilladt at gøre det alligevel. Og sådan noget med lejelov, det er der bare ikke så mange, der er ret godt inde i. Havde jeg selv været mere inde i det, havde jeg nok også gransket mine tidligere lejekontrakter lidt bedre, siger hun.