LIGE NU:

Minister diskuterer kystsikring i Hjørring

Der var mere frustration og kritik end ros, da miljø-og fødevareminister Esben Lunde Larsen lørdag mødte borgerne på Vendelbohus i Hjørring forn at diskutere kystsikring.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen havde taget Kystdirektoratets direktør, Merete Løvschall, med til Hjørring for at diskutere, hvordan borgerne skal håndtere stormflod, skybrud og ødelagte kystskrænter. Men netop Kystdirektoratet får mange skældud. Susanne Jensen med hus i Nørlev er en kritikerne.

- Vi har brug for, at kystdirektoratet hjælper os. Det er en magtfuld organisation, så den skal ikke modarbejde os. Der er langt fra ministeren over Kystdirektoratet til os borgere, så det ville være godt, hvis ministeren kunne stille større krav til Kystdirektoratet. Husene falder jo i havet for øjnene af os, så vi har brug for handling, siger Susanne Jensen.

Esben Lunde Larsen vil arbejde for, at vejen bliver kortere mellem ham og kystdirektoratet.

- Jeg vil arbejde for, at borgeren ikke skal have lang vej til hverken ministeriet eller Kystdirektoratet. Derfor har jeg også løbende møder med Kystdirektoratet om de forskellige sager, siger Miljø- og fødevareministeren.

Der har under alle diskussionerne om kystsikring været langt til en statslig finansiering. Men efter mødet med ministeren er der dog mere håb hos Ole Ørnbøl, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune.

-J eg hører ministeren sige, at han er åben overfor en omfordeling af pengene, når man nu skal lave en ny aftale ny aftale i 2018, Ole Ørnbøl.

En kystrapport betegner vestkysten i Nordjylland som direkte nødlidende, og det må ifølge Ole Ørnbøl tages alvorligt.

- Jeg tror der bliver en omfordeling. Hvad skal man ellers bruge en kystrapport til. Så jeg tror absolut på, at der også kan komme penge nord for fjorden fra staten, siger teknikformanden i Hjørring.

Ministeren har da også en åbning til nordjyderne.

- Regeringen er opmærksom på, at der er typer af beskyttelse og erosion, der gør sig gældende andre steder end på den jyske vestkyst. Og det er det forhold, vi også kommer til at se fællesaftalen i lyset af, siger Esben Lunde Larsen.

Flere spurgte ind til ideen med en kystfond på mødet på i Hjørring, men den løsning blev afvist af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

PH 280120 IN Udlændingestyrelsen snyder Still

Awidas pas gjorde hende 10 år "yngre": Nu får hun endelig pension

brand thisted

Beboere var i livsfare, da 41-årig satte ild til ejendom – nu skal han flere år i fængsel

børnelufter

play Tinna ’lufter’ børn: Frikvarter for både børn og forældre

20201229-230743-L-1920x1920we

Restriktioner forlænges resten af vinteren, erfarer TV 2

PH 280120 IN Udlændingestyrelsen snyder Still

Awidas pas gjorde hende 10 år "yngre": Nu får hun endelig pension

brand thisted

Beboere var i livsfare, da 41-årig satte ild til ejendom – nu skal han flere år i fængsel

Til forsiden

Til forsiden