Mistanke om grov dyremishandling på gård

Omkring femten kvæg blev mandag aften fundet døde på en gård i Lørslev ved Hjørring, og resten af bestanden på i alt 70 kvæg risikerer aflivning.

Det var et frygteligt syn, der mødte Martin Jeppesen og en kammerat, da de tirsdag sidst på eftermiddagen, ud fra en mistanke om alvorlig misrøgt, tog hen til en gård i Lørslev og kiggede ind af vinduerne. 

- Der lå døde dyr alle vegne, som var trådt ned i afføring, halm og skidt. Vi var meget chokerede, og det er noget svineri, sagde Martin Jeppesen. Han fortæller også, at de resterende kvæg så meget udsultede ud, og at der er stor risiko for, at mange af dem skal aflives. Herefter ringede de to til politiet, som ankom til gården omkring klokken 18.30. 

Dyrlæge på vej 

Politiet bekræftede tirsdag aften, at der var omkring 15 døde kvæg på ejendommen ud af en bestand på 70 kvæg. Nogle af de døde dyr lå i stalden og andre på mødningen. 

Vagtchef ved Nordjyllands Politi, Åge Pedersen ville ikke endeligt bekræfte, at der er tale om misrøgt. 

- Der er en dyrlæge på vej ud på gården for at se på om de levende køer er så dårlige, at de skal aflives. Han skal også se på, hvorfor der er så mange køer, der er døde. Men før dyrlægen har været derude, kan vi ikke udtale os, om hvorvidt det er misrøgt eller ej, sagde han omkring klokken 21 i går aftes. 

Men Martin Jeppesen fra Lørslev, der opdagede de døde dyr, er ikke i tvivl om, at der er tale om alvorlig misrøgt. Han fortæller, at gårdejeren havde en sag om misrøgt i sommers.