Foto: Betina Fleron Hede

Foto: Betina Fleron Hede

Foto: Betina Fleron Hede

1 af 3

Nordjyde dansk mester i hug og sabel

En flaske champagne, en sabel og et hug. Den nykårede danske mester fra Hirtshals får champagnesabling til at se let ud.

Aalborg dannede i weekenden rammen om Gastronomisk Topmøde, hvor der blandt kulinariske oplevelser også var udtagelser og mesterskaber.

Fredag vandt Iv Svendsen, der er elev på Montra Skaga Hotel i Hirtshals DM 2015 i champagnesabling.

- Det betyder rigtig meget for mig at vinde. Min arbejdsplads giver mig mulighed for at træne meget, og det hjalp mig til at vinde mesterskabet, fortæller den nykårede danske mester i at åbne champagne med en sabel og skænke de gyldne dråber hurtigt og perfekt i mange glas.

Kokke klar til VM i Grækenland

Servering er ikke bare at bære en fuld tallerken ind til gæsten og hente den tomme bagefter.

Da de nordiske mesterskab blev afgjort i dag, skulle deltagerne blandt andet lave drinks både med og uden alkohol, champagnesabling, vinsmagning og servering for indbudte gæster.

Blandt deltagerne fra hele Skandinavien var Heine René Egelund fra Sortebro Kro i Odense bedst, og han vandt lørdag det nordiske mesterskab for tjenere - Nordic Waiter Duni Cup.

Nummer to blev Thomas Pedersen fra Norge, og Michaela Sarfati fra Sverige fik bronzemedaljen.

Hele weekenden har byen summet af aktiviteter i og omkring det professionelle køkken. Og de bedste kokke kæmpede om kvalifikation til næste års VM i Grækenland.

Fredag aften blev en festaften i Musikkens Hus i Aalborg, hvor Gastronomisk Topmøde hyldede vinderne af de tre kokkekonkurrencer, som var en af de i alt syv semifinaler - den nordeuropæiske - i den verdensomspændende konkurrence Global Chefs Challenge.

Grækenland er i 2016 vært for finalen - VM under verdensorganisationen WACS - i de tre kategorier Global Pastry Chef, der er for dessertkokke, Global Chef Challenge og Hans Bueschkens Young Chef Challenge, som er for unge kokke.

Resultatet af semifinalen i Aalborg 2015:

Global Pastry Chef

1. Frida Backe, Sverige, Magnus Johanssons Bageri och Konditori.

2. Enni Rantala, Finland, Royal Bakery Oy.

3. Daniel Kruse, Danmark, Stammershalle Badehotel, Bornholm.