LIGE NU:

Nordjyde vinder årets historiekonkurrence

2g'eren Mette Marie fra Vesthimmerland er en af to vindere af årets historiekonkurrence. Mette Maries medrivende historie om sønderjyden Ole, som udvandrede til USA i begyndelsen af 1900-tallet faldt i dommernes smag.

Mette Marie Lund-Jensen fra Aars vandt i kategorien "Min historie - familie, steder, kultur", som inspirerede hende til historien om Ole, som i lighed med 60.000 andre danskere i starten af 1900-tallet, valgte at prøve lykken i USA.

Undervisningsminister Bertel Haarder overrakte prisen på 5.000 kroner til Mette Marie, og han var begejstret.

- Jeg er jo sønderjyde, så jeg kender de historier. Og jeg har mødt nogle af udvandrernes efterkommere, da jeg læste i USA. Så tak for den historie, Mette Marie, den har virkelig interesseret mig, sagde ministeren.

Ud over at besvarelsen var båret af et personligt engagement og en god formidlingsform, som fra starten fanger læserens interesse, var dommerkomiteen også imponeret over det bredt sammensatte kildemateriale der bestod af egentlige arkivalier, registre og familiearkivalier samt trykt litteratur, mundtlige kilder og internetsider, lyder det fra dommerkomitéen.