LIGE NU:

Nordjyder jagter ny ishockey-sensation

Det danske U20-landshold i ishockey skrev historie onsdag aften, da de for første gang lykkedes at komme videre til kvartfinalen. I nat skal de forsøge at skabe en ny sensation ved U20 VM.

Mikkel Aagaard fra Frederikshavn og Nikolaj Ehlers med en fortid i Aalborg er med på det danske U20-landshold i ishockey, som i nat skal forsøge at skabe en ny sensation ved U20 VM i Canada. Her møder Danmark i kvartfinalen værtsnationen Canada, som er ubesejret i turneringen.

Det danske hold skrev historie onsdag aften, da det for første gang lykkedes at komme videre til kvartfinalen. Det skete, da Sverige sejrede over Schweiz med 5-1 i Danmarks gruppe.

Det betød, at de danske resultater - uafgjort mod Tjekkiet og Rusland, nederlag til Sverige og en 4-3-sejr over Schweiz - lige akkurat var nok til at gå videre på bekostning af schweizerne.

I de hidtidige turneringer har det danske landshold hver gang været tvunget ud i nedrykningsspillet.

Billetten til kvartfinalen garanterer samtidig, at landsholdet kan deltage ved næste års turnering i Finland.

Holdet trænes af den tidligere landsholdsspiller Olaf Eller, hvis søn Mads spiller i førstekæden sammen med to andre spillere med kendte hockey-fædre, nemlig Nikolaj Ehlers, der er søn af Heinz, og Oliver Bjorkstrand, der er søn af Todd.

Ved dette VM har holdet præsteret flot hockey, og blandt andre målmanden Georg Sørensen fra Herning Blue Fox har udmærket sig.

I de andre kvartfinaler er der traditionsrige møder i vente. Nabolandene Tjekkiet og Slovakiet mødes i den ene, mens Sverige og Finland mødes i den anden.

I den tredje kvartfinale mødes rivalerne USA og Rusland.

Danmarks kamp skal spilles i Toronto. Vinderen skal møde vinderen af opgøret mellem Slovakiet og Tjekkiet i semifinalen.