Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Nordjylland slår alle landsdele: Markant stigning i boligpriserne

Nordjylland er den landsdel i Danmark, hvor prisen på ejerlejligheder er steget mest.

For første gang siden finanskrisens start oplever alle landsdele fremgang i huspriserne i forhold til året før - Nordjylland er topscoreren over dem alle, viser Realkreditforeningens tal fra andet kvartal i 2014.

De nordjyske ejerlejligheder er steget hele 9,1 procent i pris i andet kvartal, og dermed var de nordjyske ejerlejligheder Danmarks suverænt mest stigende i andet kvartal.

Derudover er de nordjyske parcelhuse blandt landets mest stigende i andet kvartal - kun marginalt overgået af Syddanmark. De nordjyske parcelhuse er således steget hele 4 procent i pris i andet kvartal.

Tallene viser, at boligpriserne i Nordjylland udvikler sig mere stabilt på lang sigt.

- Netop stabiliteten er også den primære forklaring på, at vi i Nordjylland er den region, der ligger nærmest pristoppen fra før finanskrisen, siger cheføkonom i Spar Nord Bank, Jens Nyholm, til TV2/Nord.

- Vi tager de positive tal for andet kvartal som et udtryk for, at boligmarkedet i Nordjylland snart vil have indhentet det, som er tabt i kriseårene. Men det sker med store inter-regionale forskelle, hvor Aalborg er regionens store drivkraft for såvel omsætning som prisudvikling, siger Jens Nyholm.

Både de nordjyske parcelhuse og ejerlejligheder udmærker sig ved at være tættest på pristoppen fra før finanskrisen. De nordjyske parcelhuse er kun fire procent fra alle tiders pristop, mens de nordjyske lejligheder kun er tre procent fra pristoppen