Nordjysk danmarksmester

Elev Rasmus Munk Thomasen, fra Nørlunds Gæstebud ved Haverslev, kan nu smykke sig med titlen danmarksmester for kokkeelever.

Sammen med sin kollega Martin Skafte Schultz fra restaurant Malling og Schmidt vandt han mesterskabet for kokkeelever 2011.

Det blev en nervepirrende konkurrence, hvor deltagerne fik udleveret en råvarekurv. Ud fra råvarerne skabte Rasmus og Martin en 3-retters menu, der imponerede dommerpanelets smagsløg i en sådan grad, at de seks timer senere kunne træde frem på podiet og modtage guldmedaljen.

- Det var en spændende og tæt konkurrence, men vi knoklede, undgik uheld og levede op til vores egen forventninger og standard. Samtidig var det nogle gode råvarer, vi fik - blandt andet skærisinger, kammuslinger, svinekæber, svinekam og foie gras - så der var nok at trylle med, fortæller Rasmus Munk Thomasen i en pressemeddelelse.

Hos Nørlunds Gæstebud er indehaver Martin Knudsen naturligvis stolt over sin elev.

- Det kommer ikke som den store overraskelse, at Rasmus vinder konkurrencen. Han er helt fantastisk dygtig, perfektionist ned til mindste detalje - og så er han et naturtalent, der samtidig knokler som besat, lyder bedømmelsen fra Martin Knudsen. 

Hos Nørlunds Gæstebud har man valgt at fejre Rasmus' mesterskab ved, med inspiration i vindermenuen, at lave en eksklusiv 5-retters menu lørdag den 26. marts.

Forsiden lige nu