LIGE NU:

Nordjysk paragolfer klar til VM

Mads Lykke Nielsen træner lige nu intenst på golfbanen i Frederikshavn. Den nordjyske golfspiller drømmer nemlig om en topplacering ved VM i paragolf.

På golfbanen i Frederikshavn står Mads Lykke Nielsen og hamrer den ene golfkugle af sted efter den anden. Han har et golfhandicap på fire og er på niveau med mange danske elitespillere, men på et punkt er nordjyden anderledes.

- Jeg har en medfødt lammelse i min højre skulder, som gør, at mit sving ikke kan fungere på samme måde som andre golfspilleres, men i samarbejde med min træner har vi fundet noget, der virker, siger Mads Lykke Nielsen.

Mads Lykke Nielsens spil fungerer så godt, at han om to uger drager til VM i paragolf i Japan. Den nordjyske golfspiller var med ved VM i paragolf for to år siden. Her vandt han sølv med det danske landshold, og ambitionerne er også høje denne gang.

- Vi har en målsætning om top-fem for holdet, og så har jeg en målsætning om top-ti individuelt, siger Mads Lykke Nielsen.

Paragolfspillerne skal spille tre runders golf ved VM. De konkurrerer mod hinanden på lige fod - uanset handicap - i både golfmæssig og fysisk forstand.

Det danske landsholds tur til VM i Japan er blandt andet finansieret af Lars Larsen og Made In Denmark, som lige nu ser på muligheden for at afholde VM i paragolf i Himmerland om to år.