Nordjylland er i top, når det gælder virksomhedernes vilje til at tage socialt ansvar. Foto: Arkiv

Nordjyske virksomheder tager socialt anvsar

Nordjylland og i særdeleshed Jammerbugt Kommune har mange virksomheder, der tager socialt ansvar.

Fleksjobbere, personer i løntilskud og andre udsatte personer er lettere at finde i de små og mellemstore virksomheder i Nordjylland end i mange andre dele af landet. Det viser en ny analyse fra Den Sociale Kapitalfond.

Særligt sociale virksomheder defineres i analysen som private virksomheder med 10-249 ansatte, hvor antallet af ansatte i støttet beskæftigelse er på mindst fem eller udgør mindst 10 procent af de ansatte i virksomheden.

Ifølge Den Sociale Kapitalfond er der en klar tendens til, at der er relativt flest særligt sociale virksomheder i kommuner i Jylland, og særligt i Nord- og Midtjylland samt på Fyn. Derimod er det de færreste sjællandske kommuner, der har relativt høje andele af særligt sociale små og mellemstore virksomheder.

Nordjylland har fire kommuner i top ti på listen over kommuner med de mest socialt ansvarlige virksomheder. I Jammerbugt Kommune er næsten hver fjerde virksomheden betegnet som særligt socialt ansvarlig, og dermed topper kommunen listen, mens Hjørring er nummer fire og Thisted nummer fem. Mariagerfjord klemmer sig ind på listens niendeplads.