LIGE NU:

Ny lov skal hjælpe sommerhus-ejere

Der er hjælp på vej til de sommerhusejere, der skal betale grundskyld selvom deres sommerhus er forsvundet i havet.

Som loven er skruet sammen i dag, skal ejere af sommerhuse, der er styrtet i havet - for eksempel dem ved Nørlev Strand, fortsat betale grundskyld til kommunen, selvom grunden reelt ikke eksistere mere, men det vil Økonomi- og Indenrigsminister Morten Østergaard (Radikale Venstre) lave om på.

Et nyt lovforslag blev tirsdag førstebehandlet. Med det i hånden kan kommunerne fritage sommerhusejerne for at betale grundskyld.

- Jeg tror ikke, der er nogen, der kan forstå, at man skal blive ved med at betale grundskyld på en grund, der er styrtet i havet. Det er jo slemt nok i forvejen. Derfor tog vi straks initiativ til at få lavet det her lovforslag, da jeg hørte om det, så kommunerne kan fritage grundejerne, hvis grund er styrtet i havet, fra at betale grundskyld, siger Økonomi- og Indenrigsminister Morten Østergaard (Radikale Venstre).

Han forventer, at loven er vedtaget inden sommerferien.

- Min ambition er klart, at vi skal have det her afviklet så hurtigt som muligt. Jeg fik jo selv førstegang nys om problemstillingen, da jeg besøgte Nordjylland ved årets begyndelse. Derfor synes jeg faktisk, at vi har taget hånd om det problem meget hurtigt, siger han og fortsætter:

- Jeg føler mig overbevist om, at der vil være et flertal i folketinget, der gerne vil hjælpe os med det her ganske hurtigt.