Nye muslingeretter til Muslingefestivalen
Årets muslingefestival i Løgstør byder på flere kulinariske nyheder. Blandt andet med masser af snaps
En ny initiativgruppe, der kalder sig Løgstør Muslingelav, er begyndt at rejse rundt i landet med smagsprøver på muslinger. Årets Muslingefestival begynder i dag i Løgstør, og her er Muslingelavet selvfølgelig også på plads - endda med nye opskrifter på muslingeretter.
Tre egnsretter bliver i år serveret i eftermiddagstimerne til Løgstør Muslingefestival. Retterne er tilberedt på akvavit fra Aalborg. Det er henholdsvis "Marinerede Dildmuslinger" på Dild Akvavit, "Flamberet Musling" på Grill Akvavit og "Nordguld Muslinger" på Nordguld Akvavit.
- Vi bruger Aalborg Grill Akvavit, fordi vi synes det ville være rigtig dejligt, hvis vi kunne få folk til at få muslingerne over på grillen, og for eksempel bruge Grill Akvavitten til marinader og den slags, siger Martin Gregersen fra Muslingelavet.
Muslingelavet blev stiftet for to måneder siden. Medlemmerne har allerede været rundt i landet, for at udbrede deres budskab om, at muslinger fra Løgstør er noget særligt.
- Vi har været i Randers, Herning, Svinkløv, Aalborg, og nu skal vi til Aarhus og Odense. Det er bare super godt! Vi gør det jo for at få folk til at komme til Løgstør som turister, siger Birthe Jensen.
Gæsterne til Muslingefestivalen kan købe bakker med alle tre egnsretter, og så kan de stemme på deres favorit.
- Den er god. Den smager rigtig godt. De smager faktisk rigtig godt alle sammen! Jeg tror, at jeg stemmer på den her med grønsagerne, den er god, siger Bent Bro, der er gæst ved Muslingefestivalen.
Muslingefestivalen fortsætter til og med søndag. De tre egnsretter kan smages og stemmes på om eftermiddagen.