Ordkraft modtager iværksætterpris

Litteraturfestivalen Ordkraft modtog mandag aften Aalborg-Rotary-klubbernes iværksætterpris.

Rotary-klubberne i Aalborg udpegede mandag aften literaturfestivalen Ordkraft som modtager af klubbernes fælles iværksætterpris.

Det var festivalens formand, forfatter og journalist Jørgen Pyndt, der modtog prisen, og han sendte straks en tak videre til Evanthore Vestergaard, der, sammen med flere andre, tog initiativ til den første udgave af Ordkraft.

- Vi synes selv, at Ordkraft er et godt signal til omverdenen om alt det, der sker på den kulturelle front i Aalborg og at vi på den måde er med til at understrege den forvandling, som byen gennemgår i disse år med et væld af aktiviteter og nye kulturelle institutioner og initiativer, sagde Jørgen Pyndt.

Han fik overrakt prisen af klubpræsident Anita Overgaard, der i sin tale om Ordkraft blandt andet sagde:

- Festivalen samler hele spektret omkring ordets og litteraturens kraft, men også i kunstformer, der udtrykkes gennem lyd og lys, glæde, oplevelse, fordybelse og forståelse, teater, film, musik og billedkunst.

- For alle kunstformer gælder naturligvis at forny og overraske. Og det er her, I har en særlig betydning for iværksættere. I formår at få kunsten fremelsket i Nordjylland og virker som inspiratorer for de, der lige mangler det sidste for at turde - og det vil vi gerne anerkende jer for.