LIGE NU:

Påsat brand i Nørresundby - politiet søger vidner

Politiet mener, at der er en pyroman på spil i Nørresundby. En etageejendom brød i brand, imens tre andre steder også har været udsat for brandforsøg.

Flere personer måtte i nat reddes ud af en brændende etageejendom på hjørnet mellem Dronningensgade og Dronningens Tværgade i Nørresundby. Branden opstod i kælderen, hvor nogle bildæk var blevet antændt. Politiet mener, at branden er påsat, og nu viser det sig, at flere steder i nærheden også har været udsat for brandforsøg.

- Vi har haft vores hundepatrulje til at gå og søge i området, og der finder de en bil ved en nærlæggende ejendom, hvor der havde været sat ild til nogle papirer, der ligger inde i bilen, siger Per Vagn Nielsen, der er vagtchef fra Nordjyllands Politi.

Politiets teknikere har fundet to andre steder, hvor nogen også har forsøgt at starte en brand.

- Da vi er i området derovre, så får vi henvendelser fra et par borgere, der har fået brændt deres skraldespande af, og det er også sket i nat, og det hele er sket i området ved Engvej og Østergade, som er lige ved siden af det andet, siger vagtchefen.

Politiet tager hændelserne meget alvorligt.

- Jeg tror der er en sammenhæng imellem de fire brandsteder, så der er en eller anden pyroman på spil derovre, siger Per Vagn Nielsen.

TV2/Nord har talt med et vidne i området, der i nat har observeret en mand i hættetrøje, der gik rundt i flere timer i nærheden af ejendommen, hvor der senere opstod brand. Politiet henstiller til, at eventuelle vidner i sagen kontakter Nordjyllands Politi.

- Det er utroligt groft at sætte ild til en trappeopgang, når folk ligger og sover. Hvis der er nogen, der har set nogen liste rundt derovre i baggårdene imellem kl 02 og 06 her til morgen, så vil vi gerne høre fra dem, siger vagtchefen.

Seks personer måtte på skadestuen til observation for røgforgiftning efter branden, men de er alle udskrevet igen.