SENESTE NYT:

Penge til foreninger falder på et tørt sted: - Det betyder, at vi kan betale vores husleje

Pengene i regeringens hjælpepakke til trængte idrætsforeninger under coronakrisen er blevet fordelt, og i Nordjylland har man fået markant flest penge pr. medlem.

I månedsvis har idrætsforeninger været lukket på grund af coronavirus, og det har gjort ondt.

Store arrangementer som fodboldcups, gymnastikopvisninger og svømmeturneringer har været aflyst på stribe. Arrangementer, der er helt fundamentale for idrætsforeningernes økonomi.

Det fik regeringen til at afsætte 50 millioner kroner til lokale idræts- og spejderforeninger, der er ramt på økonomien på grund af coronakrisen.

Pengene er nu blevet fordelt, og i Nordjylland får knap 400 foreninger tilsammen 8.445.340 kroner. Kigger man på antal kroner pr. medlem, er der 34,45 kroner pr. medlem i Nordjylland, og det er langt over landsgennemsnittet på 20,83 kroner pr. person.

- Nordjyderne er gode til at søge midler, og så har det nordjyske foreningsliv enormt mange frivillige, der arbejder sammen ved store arrangementer som for eksempel Dana Cup, siger Birgitte Nielsen, der er direktør for DGI Nordjylland.

I alt var der ansøgninger for knap 50 millioner kroner fra det nordjyske foreningsliv.

- Pengene falder på et tørt sted

Pandrup Bridgeklub er en af de foreninger, der har fået støtte. Her er der gået 11.880 kroner ind på kontoen.

- Det betyder, at vi kan betale vores husleje. Alternativet ville være at sætte kontingentet op for den kommende sæson, siger Henning Mejlholm, der er formand for Pandrup Bridgeklub.

Bridgeklubben plejer at arrangere sommerbridge, hvor foreningen tjener omkring 25.000 kroner. Men på grund af coronavirus har turneringen været aflyst.

 
 
Foto: Tommy Hald

Samtidig er medlemstallet faldet fra 96 medlemmer til omkring 80 medlemmer. Flere af medlemmerne er ældre og utrygge ved at sidde sammen ved bordene og spille bridge – på trods af behørig afstand.

- Derfor falder pengene på et tørt sted, siger Henning Mejlholm.

Stadig muligt at søge penge

I Nordjylland er det Fortuna Hjørring og Idrætsforeningen Fremad Nørhalne, der har fået flest penge fra hjælpepakken med 300.000 kroner til hver.

De to foreninger er værter ved henholdsvis Dana Cup og Nørhalne Cup, og de har lidt et betydeligt tab på grund af aflysningerne af årets cups. De 300.000 kroner dækker ikke de reelle tab, men pengene er et plaster på såret.

quote Det er lige så vigtigt for den lille klub at få 4000 kroner, som det er for den store klub at få 300.000 kroner.

Birgitte Nielsen, DGI Nordjylland

Det mindste tilskud er givet til Støvring eSport, der har fået 150 kroner fra hjælpepakken.

- Hver en krone, der er ansøgt om, har betydning for det gode foreningsliv. Det er lige så vigtigt for den lille klub at få 4000 kroner, som det er for den store klub at få 300.000 kroner, siger Birgitte Nielsen fra DGI Nordjylland.

Kulturministeriet har nu lavet en ekstra pulje på grund af den store efterspørgsel på midler fra hjælpepakken. Det er stadig muligt at søge om penge fra puljen - der er nemlig ansøgningsfrist 30. august.

Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Turister valfarter til Thy

Rekord efter rekord - turisterne valfarter til Thy

Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Til forsiden

Til forsiden