- Det er fuldstændigt uacceptabelt, og problemet skal løses, siger Karsten Lauritzen. Foto: TV2/Nord Arkiv

Pladsproblemer skal løses

Pladsproblemerne i de nordjyske fængsler og arresthuse skal løses. Det siger det nordjyske folketingsmedlem og medlem af folketingets retsudvalg, Karsten Lauritzen (Venstre).

- Det er fuldstændigt uacceptabelt, og problemet skal løses, siger han, efter det er kommet frem i en ny opgørelse fra Justitsministeriet, at  dømte står i kø for at komme til at afsone, fordi der er ikke plads nok i fængsler eller arresthusene.

Ifølge opgørelsen ventede på landsplan knap 2000 dømte personer således i juni på at blive indsat i kriminalforsorgens fængsler og arresthuse. En stigning på hele 33 procent i forhold til samme måned for tre år siden. Justitsminister Lars Barfoed (Kons.) har ellers i flere omgang forsøgt at skaffe plads til flere fanger i fængslerne. I maj fik justitsministeren vedtaget en lov, der gør det muligt at prøveløslade flere fanger hurtigere.

- Vi havde håbet, at de stramninger, vi har lavet i lovgivningen, blandt andet for vold og voldtægter, at det ville føre til, at der var færre, der skulle afsone, det har desværre vist sig modsat, siger Karsten Lauritzen (Venstre).

Karsten Lauritzen siger, at han føler sig overbevist om, at justitsministeren har flere penge med i posen til Kriminalforsorgen, der står for driften af landets arresthuse og fængsler, når der til efteråret er møde om den fremtidig økonomi på området.

- Vi skal have løst det her problem, fastslår Karsten Lauritzen (Venstre).