Politiet fyrer hundredvis af kontoransatte
Foto: TV2/Nord
De fleste af de 250 HK'ere, der blev ansat for at løfte politiets ringe borgerhåndtering, bliver nu fyret. I Nordjylland betyder det et farvel til 13 medarbejdere, og ved Midt- og Vestjyllands Politi skal der skæres 22 stillinger fra.
Politiet står over for en større fyringsrunde, der rammer omkring 160 administrative medarbejdere landet over. Heraf skal der afskediges 13 personer ved Nordjyllands Politi og 22 personer ved Midt- og Vestjyllands Politi, der blandt andet dækker Mors, Thy og Thisted.
Det er især HK'ere ansat i politiets servicecentre og andre områder med borgerkontakt, der nu skal erstattes af almindelige politifolk.
Udviklingen står i skærende kontrast til de vinde, der blæste over politiet for bare tre år siden, hvor 250 HK'ere blev ansat på en særbevilling, fordi politifolkenes borgerbetjening var for dårlig.
- Det er så torskedumt, det der sker nu, siger formand for HK'erne i politiet Heidi Juhl Pedersen.
- Grunden til, at servicen dengang var så ringe, var, at der sad nogle politifolk i stillingerne, som jo dybest set ikke har haft lyst til opgaven med at tage imod anmeldelser fra borgerne eller anden service, siger hun og fortsætter hovedrystende:
- Og nu skal de så flyttes tilbage for at erstatte HK'ere, der har haft stor succes med at højne serviceniveauet over for borgerne.
Ifølge HK-formanden er det ikke kun på serviceniveauet, at det "er fjollet" at erstatte HK-ansatte med politiuddannet personale.
- De politiansatte er også omkring 90.000 kroner dyrere årligt end HK'erne, så det giver ikke mening, siger Heidi Juhl Pedersen.
De cirka 160 administrative stillinger, der sløjfes, er ifølge Rigspolitiet ikke nødvendigvis nok, og der er derfor varslet endnu en fyringsrunde i snarlig fremtid.
Foreløbigt fordeler nedskæringerne sig med følgende antal i landets politikredse og hos Rigspolitiet:
Nordjyllands Politi: 13 stillinger
Midt- og Vestjyllands Politi: 22 stillinger
Nordsjællands Politi: 10 stillinger
Vestegnens Politi: Ca. 18 stillinger
Midt- og Vestsjællands Politi: 10 stillinger
Fyns Politi: 7 stillinger
Syd- og Sønderjyllands Politi: ca. 19 stillinger
Sydøstjyllands Politi: 10 stillinger
Østjyllands Politi: 28 stillinger
Rigspolitiet: 25 stillinger
Politikredsene i København, på Bornholm og på Sydsjælland og Lolland/Falster går i denne omgang fri af fyringer.
ritzau/