Præster kommer heks til undsætning

23 folkekirkepræster i Aalborg erklærer hekseoptræden i zoologisk have for harmløs. De mener, at 15 kolleger har dæmoniseret heksen Dannie Druehyld.

23 folkekirkepræster i Aalborg tager nu den selverklærede heks, Dannie Druehyld, og Aalborg Zoo i forsvar.

I et læserbrev i Nordjyske Stiftstidende tager de "kraftigt afstand" fra 15 andre folkekirke- og frikirkepræsters fordømmelse af, at Dannie Druehyld forrige weekend underholdt børn i Aalborg Zoo ved et halloween-arrangement. Arrangementet var harmløs underholdning og Præstefællesskabet - som de andre 15 præster kalder sig - er uden humor og fornemmelse for proportioner, skriver de 23 folkekirkepræster.

- Efter nedenstående folkekirkepræsters opfattelse er der tale om en dæmonisering af en navngiven person. Det tager vi stærkt afstand fra. Vi ønsker ikke at blive identificeret med præstefællesskabets synspunkter, står der i læserbrevet.

Præstefællesskabet - heraf to fra folkekirken - har klaget over Dannie Druehylds optræden i et brev til Aalborg Zoo. En af præsterne fra gruppen, Vagn Folkerman fra Vor Frelsers Kirke, har sagt, at hekse påkalder sig små åndsmagter, som i kristen forstand er dæmoner.

De 23 folkekirkepræster skriver i deres læserbrev, at Dannie Druehyld ved arrangementet bedrev harmløs underholdning og "ikke en religiøs eller forførende aktivitet".

- Vi må gøre opmærksom på, at heksebrændingernes tid i Danmark for længst er forbi. Og Gud ske lov for det, skriver de 21 folkekirkepræster.

/ritzau/