Præster stadig imod homoseksuelle kirkevielser

Thomas Kenneth Sveistrup og hans partner glæder sig over, at de nu kan blive ægtet i kirken. Foto: Lone Vad Dam (arkiv)

Regeringen og Enhedslisten bekendgjorde i dag, at homoseksuelle par i fremtiden kan gifte sig i kirken. Ikke alle nordjyske præster mener, at det er en god idé.

Fra næste sommer kan bøsser og lesbiske indgå ægteskab i kirken og vil efterfølgende også kunne kalde sig ægtefæller. Ifølge regeringen har den enkelte præst dog fortsat retten til at sige nej til at forestå det kirkelige ritual mellem homoseksuelle.

Flertallet af præsterne støtter op om initiativet, men TV2/NORD har i dag været i kontakt med en række nordjyske præster, som ikke ønsker at foretage vielserne af bøsser og lesbiske. De mener, at det er imod biblens forskrifter.

Kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (Rad.v.) er glad for lovændringen.

- Jeg synes, at det er et stor skridt, at homoseksuelle nu kan blive viet i både kirken og på rådhuset, og at de kan kalde sig ægtefolk, siger Manu Sarren.

Nyheden vækker også glæde i Arden hos Thomas Kenneth Sveistrup og hans mand. For dem vil et kirkebryllup betyde mere, end deres registrerede partnerskab gør i forvejen.

- Det er så fantastik, at vi nu også kan blive gift i kirken! I stedet for at sidde på et rådhus, for det er jo bare ikke det samme, siger Thomas Kenneth Sveistrup.

Thomas Kenneth Sveistrup og hans partner glæder sig til mere ligestilling på området, og de har allerede bestemt, at de skal have et kirkebryllup også.

- Vi vil meget gerne! Vi skal bare lige finde en dato, som passer ind. Men vi håber, at det kan blive til sommer, siger Thomas Kenneth Sveistrup.

Forsiden lige nu