Privatundervisning hitter

De private firmaer, der tilbyder lektiehjælp eller undervisning efter skoletid får flere og flere kunder.

Familien Alsadi fra Lindholm har her i foråret haft hjælp fra MentorDanmark til pigerne Aya og Dana, der gerne vil være dygtigere til engelsk. Og de har bestemt ikke fortrudt. Det fortæller deres mor Faten Amami.

- De havde problemer med den engelske udtale i starten, så engelsk var nærmest deres hadefag, men det har ændret sig nu, fortæller hun til TV2 Nord.

Det er Katrine Vestergaard fra MentorDanmark, der har undervist pigerne i 20 lektioner i dette skoleår. Lektiehjælpen foregår ved spisebordet i familiens hjem, og ifølge Aya og Dana Alsadi gør det hele forskellen.

- I klassen sidder vi  måske 20 elever og skal deles om en lærer. Her er vi kun to, så selv om vi på en måde har fået mere skoletid, så føles det ikke sådan, fordi vi næsten føler, at Katrine er blevet en af vores gode venner, siger søstrene på 11 og 13 år.

Ifølge MentorDanmark er familien Amami en af 700 nordjyske familier, der køber lektiehjælp hos dem. Der er desuden mange andre private firmaer på markedet, så lektiehjælpere som Katrine Vestergaard behøver nok ikke frygte at blive arbejdsløs foreløbig.

Aya og Dana er allerede blevet meget dygtigere til engelsk, men de er ikke i mål endnu. Familien har nemlig besluttet at købe 40 lektioner mere til næste år, fortæller Faten Amami.

- Vi er parate til at betale den ekstra pris for, at vores piger kan få lært engelsk rigtig godt fra starten af, fortæller hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland