LIGE NU:

Projektører stjålet fra kirke

Dall Kirke har været udsat for et noget usædvanligt tyveri.

De fleste nordjyder har nok kørt forbi Dall Kirke på et tidspunkt. Kirken ligger nemlig lige ud til motorvejen syd for Aalborg og er altid oplyst i aften og nattetimerne. Men siden natten mellem lørdag og søndag har kirken henligget i mørke efter solnedgang - de fem projektører, som oplyser kirken, er nemlig blevet stjålet.

- Det synes jeg jo er ganske forfærdeligt. At der er nogen mennesker, der kan finde på sådan noget, siger Kaj Knudsen Simonsen, kasserer ved Dall Kirke.

Sammen med forsikringsselskabet og resten af menighedsrådet skal han nu til at finde pengene til fem nye projektører, så kirken igen kan blive oplyst. Imens undrer han sig over, hvem der kan finde på at stjæle fem projektører, oven i købet op mod 20 år gamle, fra en kirkegård.

- En kirkegård er jo godt nok et offentligt sted, men det er jo trods alt lidt privat. Folks kære ligger jo begravet herinde, siger han.

Kaj Knudsen Simonsen regner med, at kirken atter bliver oplyst indenfor en måned - højst sandsynligt med nye LED-projektører.Sagen er meldt til Nordjyllands Politi, der dog ikke har nogle konkrete spor i sagen. Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefon 114.