LIGE NU:

Regeringens yngste minister har kæmpet med skandalerne – og han har brugt cognac til at skylle dem ned

Karsten Lauritzen kan godt savne livet som almindelig politiker – Det liv han havde, før han blev minister. Det fortæller han i et hudløst ærligt interview med TV2.

De tre første år som minister har ikke været, som Karsten Lauritzen (V) havde regnet med.

Allerede efter hans første uger som skatteminister begyndte skandalesagerne at vælte frem. Karsten Lauritzen var manden i centrum, og han skulle fortælle offentligheden om danmarkshistoriens største svindelsag og lukningen af det voldsomt kritiserede it-inddrivelsessystem EFI.

Den nye skatteminister var blevet brandslukker, og meget af hans tid gik med at sætte sig ind i teknisk komplicerede emner for at løse problemerne.

Cognac til at skylle problemerne ned med

Karsten Lauritzen forsøgte ellers at gøre det helt klart for sin departementschef, da han mødte ham for første gang i forbindelse med tiltrædelsen i sommeren 2015.

Han var 31 år, havde ikke været minister før og fortalte, at han ville bruge sin tid på at udvikle politik og have holdninger.

De tunge administrative opgaver og driften af ministeriet kunne departementschefen tage sig af.

- Så sagde han til mig, at han måske mente, at jeg godt kunne komme til at bruge en hel del af min tid på drift, husker Karsten Lauritzen i dag.

- Og det må man sige, at han har haft ret i, siger Karsten Lauritzen.

I et longread fortæller Karsten Lauritzen til TV2, hvordan han var blevet var blevet brandslukker, alt imens holdningsministeren gled i baggrunden.

- Min departementschef har sagt til mig på et tidspunkt, at jeg skulle tage en sag med hjem, og at jeg skulle hælde mig stor cognac op og læse den. Det var en meget problemfyldt sag, så det var bedst, man lige sad afslappet og fik den læst, siger Karsten Lauritzen

Læs hele historien om Karsten Lauritzens første år som minister her.