Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Region Nordjylland politianmeldt af FOA

FOA i Mariagerfjord har meldt Region Nordjylland til politiet og Datatilsynet for brud på Persondataloven.

Hvornår må en arbejdsgiver registrere, hvilken fagforening en medarbejder er medlem af? Det skændes FOA og Region Nordjylland så meget om, at Regionen nu er meldt til politiet.

- Vi har politianmeldt Region Nordjylland, fordi vi ikke så andre muligheder. Vi har forsøgt at forklare os overfor dem, hvad vi synes, de gør forkert i forhold til at registrere vores medlemmers fagforeningsforhold, siger formand for FOA Mariagerfjord, Kenn Andreasen.

Region Nordjylland har blandt andet bedt tillidsrepræsentanter om at hjælpe med at angive, hvilke medarbejdere der tilhører henholdsvis FOA, 3F eller er uorganiserede.

De oplysninger mener FOA, at Region Nordjylland først har ret til at få, hvis og når en konflikt indtræffer, og at oplysningerne kan misbruges af Region Nordjylland i forbindelse med en lockout.

- Det kunne godt være, at de så har mulighed for at sige noget efterfølgende - at dem, der ikke er medlem af FOA, har fortrinsret, siger Kenn Andreasen.

Region Nordjylland har ikke ønsket at stille op til interview men skriver i en mail, at man som arbejdsgiver kan spørge om fagforeningsforhold, så snart der er varslet en konflikt, og at oplysningerne skal slettes, når konflikten ophører.

- Hvad det så får af konsekvenser, det er op til lovgivningen at sige, når man bryder Persondataloven, siger Kenn Andreasen.

Det er nu op til politiet at tage sagen videre. 

01:14

Fronterne forud for den mulige storkonflikt er ved at blive trukket op. I dag har Forbundet af Offentligt Ansatte i Mariagerfjord meldt Region Nordjylland til politiet og Datatilsynet for brud på Persondataloven.

Luk video