00:42

1 af 2

Rockerdræber: Jeg havde intet valg

En 33-årig mand fra Hobro er tiltalt for drab og forsøg på drab. Han erkender forholdene, men hævder, at han handlede i selvforsvar.

Retten i Aalborg indledte tirsdag en voldsom sag mod en 33-årig mandlig hobrogenser, RC, der er tiltalt for drab og drabsforsøg tilbage i juni 2014.

Manden er tiltalt for at have dræbt Hells Angels-rockeren Martin Helbo Axelsen samt at have forsøgt at slå en 38-årig mand ihjel.

Drabet og drabsforsøget fandt sted 9. juni 2014 på Homarksvej i Hobro. Her blev den tiltalte opsøgt af den nu afdøde og dennes kammerat på sin bopæl i et roligt villakvarter.

Ifølge tiltalen skød og dræbte han rockeren, mens kammeraten blev alvorligt såret af skud fra et haglgevær. Den dræbte blev ramt i overkroppen, mens den anden blev ramt i ansigtet.

RC blev ringet op af Martin Helbo Axelsen få dage før hændelsen.

- Han ville tale med mig om en gammel sag om en fyr, der skylder Martin penge, som siger, at han har penge til gode hos mig, forklarer tiltalte i retten.

Tiltalte forklarer, at han sagde til Martin Helbo Axelsen, at han ikke ville mødes eller involveres, men Axelsen insisterede. Derefter kontaktede tiltalte sammen med sin kæreste Nordjyllands Politi for at søge hjælp.

- Jeg ville gerne, at politiet var til stede under mødet med Martin, som skulle foregå hjemme hos mig, men det kunne ikke lade sig gøre, siger RC.

Anklager Inger Munch Hansen spørger RC, hvorfor mødet ikke blev holdt et offentligt sted.

- Så ville andre mennesker blive involveret og komme i fare, og rockere er da ligeglade med, om der er overvågning. Det kommer bare til at gå ud over mange flere, sagde RC i sin forklaring, der efterfølgende blev modtaget med fnis blandt en række tilhørere.

RC's forsvarer, advokat Mette Grith Stage, undrer sig også over, hvorfor hendes klient overhovedet indvilgede i at mødes med rockeren.

- Hvis jeg ikke sagde ja til at mødes, ville det gå ud over mine kære. Bare fordi man siger nej eller bliver væk, stopper det ikke. Jeg havde ikke noget valg, forklarer RC.

- Jeg kunne aldrig finde på at sætte mine familie eller kæreste i fare.

Sagen fortsætter onsdag og torsdag, og der ventes at falde dom i næste uge.

Her er sagen

Torsdag 5. juni 2014 kontakter Hells Angel-rockeren Martin Helbo Axelsen den 33-årige drabstiltalte, RC. Axelsen vil mødes med tiltalte i forbindelse med en gammel sag, hvor tiltalte ifølge Axelsen har noget gæld. 33-årige RC vil ikke mødes, men Axelsen får ham overtalt til at mødes 9. juni.


Fredag 6. juni 2014. RC og kæresten er bange for, hvad mødet vil bringe, så parret tager i sommerhus weekenden over i Øster Hurup. De tager kontakt til politiet for at få hjælp.


Lørdag 7. juni 2014 vender politiet tilbage og får inddraget politiets særlige bandeenhed. RC vil gerne have, at politiet er til stede under mødet 9. juni, men det sker ikke. Politiet vil have RC til at rykke mødet til 10. juni, men det lykkes ikke.


Mandag 9. juni. Martin Helbo Axelsen dukker som aftalt op på RC's adresse i Hobro, men ikke alene. Med sig han har en 38-årig kammerat, som RC også kender.


Mandag 9. juni. Axelsen og kammeraten kræver penge fra RC, men RC vil ikke betale.


RC føler sig derefter truet på livet. Han finder et våben frem og skyder de to. Axelsen mister livet umiddelbart efter skudaffyringen, mens kammeraten behandles på Aalborg Universitetshospital og senere Rigshospitalet.


Han overlever.