Rødt kort og straffe: AaB knokler sig til sejr i uskøn kamp

Spillet var tæt på elendigt, men resultatet var ikke til at klage over for AaB.

AaB-træner Oscar Hiljemark diskede op med et par store overraskelser i søndagens startopstilling, da han havde bænket både AaB-anfører Lucas Andersen og topscoreren Nicklas Helenius.

Et par svage præstationer i Hobro i torsdags skubbede de ellers sikre AaB-kort ud af startopstillingen på det AaB-hold, der søndag eftermiddag skulle forsøge at slå gæsterne fra Hillerød og bevare førstepladsen i NordicBet Ligaen.

Men Hiljemarks nye start-11'er var ikke nogen succes fra kampens start. Tværtimod.

Både Lucas Andersen og Nicklas Helenius startede på bænken mod Hillerød.

De undertippede gæster satte sig på spillet i kampens første 20 minutter, og AaB kunne slet ikke få afleveringerne til at hænge sammen.

Faktisk havde AaB stort set ikke været i nærheden af Hillerøds mål, før Oliver Ross spillede bandespil med Melker Widell i modstanderens felt efter 22 minutter, og ud af ingenting kunne førstnævnte sende bolden i kassen til 1-0. Ikke just fortjent, selv om Hillerød heller ikke væltede sig i chancer.

Efter målet havde begge hold svært ved at sætte sig på kampen, og det var generelt ikke nogen pryd for øjet at se fodbold på Aalborg Portland Park søndag eftermiddag.

I første halvlegs tillægstid var det dog AaBs Allan Sousa, der var ved at gøre det onde ved Hillerød, men brasilianeren sendte bolden en meter forbi målet.

Lynanalyse

Rødt kort og straffe

Efter pausen fortsatte det uskønne spil, og kampen bar mest præg af fejlafleveringer og langsom boldomgang.

Hillerød kom dog meget tæt på en udligning, da Sebastian Pingel kom fri inde i det lille felt efter 58 minutter. Men en superedning af AaB-keeper, Josip Posavec, holdt hjemmeholdet på sejrskurs.

Umiddelbart lignede det, at aalborgenserne ville køre en smal sejr hjem. Men efter 72 minutter ændrede kampen karakter, da AaBs ofte udskældte midtbanemand, Pedro Ferreria, spændte ben for en Hillerød-spiller som sidste mand.

Dommeren hev det røde kort op af lommen, og Hillerød fik således en gylden mulighed for at hive point med hjem fra den mest frygtede udebane i NordicBet Ligaen.

Men det var som om, at AaB blev bedre med kun 10 mand på banen. For ti minutter senere fik hjemmeholdet tilkendt straffespark efter tumult i feltet, og det omsatte indskiftede Nicklas Helenius stenstikkert til en 2-0 føring.

Og bare tre minutter senere var det AaBs succesfulde sommerindkøb, Melker Widell, der blev fri i højre side af Hillerød felt - og med et velplaceret spark bragte svenskeren AaB foran 3-0.

Det blev også kampens slutresultat. På papiret en stenstikker sejr, men Oscar Hiljemark vil næppe være tilfreds med spillet, der langt hen ad vejen var langsomt og fyldt med tekniske fejl.

AaB forsvarer dog sin 1. plads i NordicBet Ligaen, og kan nu se frem til en vigtig hjemmekamp mod Kolding på næste søndag.