Rygende travlt med starthjælp

Foto: Nicolaj Pedersen

Ikke overraskende har både Falck og Dansk Autohjælp særdeles travlt med at yde frosne biler starthjælp. Minus 16,5 grader i Aalborg blev der målt her til morgen på den koldeste februardag i 12 år.

Hos Falck i Aalborg har telefonen kimet siden klokken fem i morges. Indtil videre har 254 nordjyder haft brug for starthjælp fordi bilen var bundfrossen, og 164 biler har fået hjælp til at blive flyttet.
 
-Lige nu har vi omkring 100 frosne biler der venter, og vi regner med det fortsætter. Derfor er der kaldt ekstra mandskab ind til natten. Det er dobbelt op i forhold til hvordan en normal dag ser ud, siger Stationsleder Helle Dam hos Falck i Aalborg til TV2/Nord.
 
Også hos Dansk Autohjælp har de mærket kuldens effekt. I Nordjylland har man været uden ved 106, der ikke kunne starte og tallet vokser hvert minut.
 
-Der er stadig gang i den, og vi har især travlt i Nordjylland, der står for en stor del af firtrækningerne på landsplan, siger Helle Trolle, leder af vagtcentralen hos Dansk Autohjælp til TV2/Nord.

Forsiden lige nu