Sæby Havn vil udvide til det dobbelte

 Sæby Havn vil udvide til det dobbelte

Der er kamp om pladserne i Sæby Havn, og havnen ønsker derfor at udvide til det dobbelte med 200 pladser. Der er i øjeblikket ti års ventetid på at leje sig ind til en fast plads, og hver sommer må havnen afvise sejlerturister fordi, der er trængsel.

De pladser, som gæstesejlere kan benytte, er de pladser hvor de faste brugere er ude at sejle.
Som turisthavn er det ikke tilfredsstillende ikke at kunne stille et antal pladser til rådighed, mener såvel Frederikshavn Kommune, Sæby Havn som Sæby Turistforening.
Havnen har mellem 7.000 og 7.500 gæstesejlere pr. år, derudover står flere på venteliste til en gæsteplads.
Samtidig med at havnen over en 20-årig periode er ændret fra fiskerihavn med nogle enkelte sejlere til decideret lystbådehavn, er aktiviteterne på land også ændret fra bl.a. at omfatte smedje, værft og lignende til restauranter og butikker.
Foruden de mange gæstesejlere og faste brugere af havnen, er havnen også blevet trækplaster for gæster som kommer kørende i busser og biler. Baglandet på havnen har ikke kapacitet til dette, hvilket bl.a. medfører trafikale problemer for såvel bilister som gående.
- Det vil betyder meget for turisterhvervet her i Sæby, hvis havnen kan få lov at udvide og tage flere sejlerturister ind. De er længe i byen, og det vil klart kunne mærkes positivt for handler her i Sæby, siger formanden for Sæby Turistforening, Jacob Thorup Larsen.
Politikerne i plan- og miljøudvalget i Frederikshavn Kommune skal i morgen tage stilling til første etape af den eventuelle udvidelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland