Siemens nedlægger 7800 stillinger

Den tyske virksomhedsgigant vil spare en milliard euro. Alene i Tyskland nedlægges 3300 stillinger. Endnu vides det ikke, om det får konsekvenser i Danmark.

De ansatte hos det tyske konglomerat Siemens har fredag fået en bekymrende nyhed at forholde sig til.

Virksomheden, der producerer alt fra røntgenudstyr over vindmøller til tog, vil nedlægge 7800 stillinger på verdensplan, herunder 3300 i hjemlandet Tyskland.

- Vi ønsker at indlede samtaler med de relevante repræsentanter for de ansatte og søge konstruktivt efter socialt ansvarlige løsninger, siger personaledirektør Janina Kugel i en børsmeddelelse.

Afskedigelserne, som er en del af strategiplanen "Vision 2020", skal udløse en besparelse på en milliard euro (7,45 milliarder kroner), som selskabet vil investere i "innovation, produktivitet og vækstinitiativer".

Siemens' seneste årsrapport vidner om, at selskabet har tabt omsætning i de to seneste regnskabsår, hvor det samlede salg er blevet 3,8 procent lavere.

I Aalborg har Siemens en stor afdeling, Siemens Wind Power, hvor der er omkring 2000 medarbejdere. Men hos Siemens i Danmark nægter man at udtale sig om udmeldingerne fra hovedsæddet i Tyskland.

- Holdningen er her, at vi ikke kommenterer på sådan nogle oplysninger. Derfor er min udmelding, at vi ikke har nogen kommentar, siger Rasmus Windfeld, der er pressechef i Siemens i Danmark.