LIGE NU:

Spar Nord-analytiker: Lave benzinpriser sætter forbruget i gang

Benzinpriserne er på det laveste niveau i tre år, og det giver danskerne flere penge i mellem hænderne.

Prisen på benzin ramte tirsdag det laveste niveau i tre år. Det viser en opgørelse af prisudviklingen på brændstof, som Spar Nord har lavet på baggrund af energiselskabet OK's prisstatistik.

Listeprisen på blyfri 95 er nu nede på 11,90 kroner per liter. Samtidig er listeprisen på en liter diesel tirsdag morgen nede på 10,54 kroner per liter. Det sker efter en længere periode med prisfald på brændstofpriserne.

Ifølge chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm kan prisfaldet sammenlignes med en skattelettelse, der betyder, at en stor del af befolkningen får flere penge til forbrug.

- Men hvis effekten for alvor skal slå igennem i økonomien, så kræver det selvfølgelig, at priserne bliver hernede, og det er der ingen garanti for, understreger han i en pressemeddelelser.

De faldende priser på brændstof skyldes både en lavere pris på råolie og en lokal priskonkurrence, som betyder, at benzin og diesel handles til omkring en krone under listeprisen.

Ifølge Martin Lundholm er det især et øget udbud af olie fra Saudi Arabien som på seneste har været med til at presse prisen på råolie ned.

- Og så længe vi har det relativt store udbud af olie i forhold til efterspørgslen, er der grund til at tro på, at priserne kan fortsætte på et lavt niveau, lyder det afsluttende fra Martin Lundholm.