Statslige arbejdspladser forsvinder

Fødevareministeriet vil lukke lokale jordbrugskommissioner og flytte arbejdspladser til København.

Nordjylland risikerer igen at miste statslige arbejdspladser. Fødevareministeriet har planer om at nedlægge de lokale jordbrugskommissioner og samle arbejdspladserne i København.

De to ansatte i jordbrugskommissionen sekretariat i Aalborg frygter at deres job er på vej til København.
 

-Det er dybt frustrerende. Man ser den der snigende centralisering den kommer hele tiden, siger Carsten Elfrom, tillidsrepræsentant for landinspektørerne og jordbrugsakademikerne til TV2/NORD.
 

Landmand Kurt Jørgensen sidder i regionens jordbrugskommission. Ifølge ham forsvinder udvalgets lokalkendskab hvis sagsbehandlingen flyttes til København.
 

-Vi kender området, vi kender jordboniteten og i mange tilfælde også lokalbefolkningen, så vi ved hvordan det skal takles. Det vil de få svært ved at gøre fra København, siger Kurt Jørgensen, medlem af Jordbrugskommissionen i Region Nordjylland til TV2/NORD.
 

Hvis jordbrugskommissionerne samles i København regner fødevareministeriet med at de kan spare 7 en halv million kroner om året. Det tal undrer de ansatte idet det i dag slet ikke koster så meget at drive de små sekretariater. Ifølge de ansatte er besparelsen højst 2 millioner.
 

-Enhver politiker vil jo sige ja når de kan spare så mange penge, men når tallet reelt er noget lavere så er dte ikke sikkert at politikerne vil være så interesseret i at spare, siger siger Carsten Elfrom, tillidsrepræsentant for landinspektørerne og jordbrugsakademikerne til TV2/NORD.
 

Folketingsmedlem Bjarne Laustsen vil nu drøfte problemstillingen med partifællen fødevareminister Mette Gjerskov, som i dag ikke havde mulighed for at kommentere sagen idet hun er til rådsmøde i Bruxelles.

Forsiden lige nu