Store besparelser på møbler
Prutter du nogensinde om prisen på en vare? Det er der mange, der svarer nej til, fordi det simpelthen er for pinligt. Med en skjult mikrofon tester vi, hvor meget rabat der egentligt er at hente - hvis man tør være fræk nok.
Der er mange penge at spare, hvis man tør forhandle om prisen på boligtilbehør. Hvis ikke man tør, så blive man hurtigt snydt.
TV2/Nord har de seneste dage pruttet om prisen i en række forretninger, for at undersøge, hvor meget der er at spare.
Med en skjult mikrofon har vi kigget på møbler i en række boligbutikker, og bedt om tilbud på sofaer.
I Vodskov Bolighus fik vi forhandlet to designersofaer ned i pris. Sofaens vejledende pris er 48.003 kroner. Ved at spørge sælgeren om rabat, fik vi et tilbud på 38.000. Det er en besparelse på 10.003 kroner, eller hvad der svarer til et prisnedslag på over 20 %.
Samme tilbud fik vi forhandlet os frem til i Haungaard i Hjørring. Her lød sælgerens første tilbud på 39.500, men endte også på 38.000 kroner.
Vi besøgte også Idémøbler i Hjørring. Her fik vi 8 % i rabat, da vi pruttede om prisen på to sofaer, som kostede 18.500 kroner. Sælgeren gik med til 17.000 kroner.
Men det kan være både pinligt og grænseoverskridende at prutte om prisen. Og det holder nogle forbrugere tilbage, mener en ekspert i forbrugeradfærd.
- Folk oplever det som pinligt at prutte om prisen. Det kan være pinligt af to grunde. Den ene grund er, at det kan være pinligt at spørge en ekspedient, som har gjort alt muligt for at hjælpe en, og så ødelægger man stemningen ved at skabe en konflikt om prisen. Det bryder folk sig ikke om. En anden grund er, at man kan være bange for at tabe ansigt. Folk er bange for, at ekspedienten bare vil være afvisende og uden videre blive vred, siger Christian Jantzen, der er professor i kommunikation ved Aalborg Universitet.