Store IT-problemer hos politiet

Nordjyllands Politi kæmper med nye computere og et telefonsystem, der stiller forkert om.

Politireformen skulle ellers medføre en markant teknologisk styrkelse hos politiet, men den nye teknologi fungerer ikke. Det skriver 24timer.

<b>Telefonsystem stiller forkert om</b>
Nordjyllands Politi har blandt andet massive problemer med det nye ip-telefonsystem. Det blev indført sidste sommer for at lette politiets arbejde, men effekten har været stik modsat.

- Vi har oplevet store problemer med, at borgerne bliver stillet forkert rundt, når de ringer ind på grund af fejl i installeringen, siger Peter Møller Wormslev, Leder af IT-afdelingen hos Nordjyllands Politi, til avisen.

<b>Dropper nye computere</b>
Derudover har Nordjyllands politi droppet et nyt system, hvor betjente kan behandle sager i marken med nye bærbare computere via et såkaldt 3G-netværk. Problemet er bare at netværket er langsomt, og giver betjentene grå hår i hovedet frem for at hjælpe dem.

- Intentionerne er gode nok, men det virker ærlig talt som om, der ikke bliver tænkt over, om det overhovedet er noget, der virker i praksis, når det bliver købt ind, siger Peter Møller Wormslev til 24timer.