05:10

1 af 2

Tornby Skole var forberedt på det værste

I Tornby var forældrene klar til at oprette en privatskole, hvis skolen i forbindelse med Hjørring Kommunes nye skolestruktur skulle lukke.

Hjørring Kommune skal spare 130 millioner kroner de næste fire år. Derfor skal nogle af kommunens skoler lukke.

En af de skoler, der har været lukningstruet, men klarede sig, er Tornby Skole. At den lille skole ikke skal lukke, kom som lidt af en overraskelse for elever, lærere og forældre. Forældrene havde faktisk allerede oprettet en privatskole for at sikre, at der i fremtiden ville være en skole i byen.

- Vi vil selvfølgelig ikke konkurrere med skolen. Vi havde den som alternativ, og vi ville helst beholde den kommunale skole, så vi er rigtig glade, siger forælder og bestyrelsesformand for privatskolen, Pia Kjelgaard.

Skolens lærere var også lettede over, at de kan få lov til at beholde deres daglige gang på skolen.

- Det er rigtig dejligt, så kan vi komme i gang med at planlægge det nye skoleår, og vi synes, vi har en god skole. Nu bliver det godt at komme videre, siger Brian Kirkeby, der er tillidsrepræsentant for skolens lærere.

I alt har kommunens Børne- og Ungdomsudvalg besluttet, at fem af kommunens skoler skal lukke til sommer. En byskole og fire landsbyskoler. Byrådet skal den 26. februar tage den endelige beslutning.