LIGE NU:

Tre AaB'ere i EM-trup

U21-landstræner Keld Bordinggaard har tre spillere fra AaB med i sin 40 mand store bruttotrup til EM, som spilles i Danmark i juni måned.

De tre AaB'ere er Lasse Nielsen, Michael Lumb og Henrik Dalsgaard, som alle har mulighed for at spille sig i den endelig trup på 23 spillere. Danmark spiller den første kamp i slutrunden 11. juni på Energi Nord Arena i Aalborg. Aalborg er hjemmebane for holdet i den indledende runde. 

Det danske publikum må se langt efter Arsenal-angriberen Nicklas Bendtner. Han har meldt fra til slutrunden. Derimod er både Christian Eriksen og Simon Kjær med i 40 mands truppen.

- Jeg har arbejdet med en meget talentfuld gruppe af spillere de seneste par år, som vil kunne gøre en fremragende figur ved slutrunden. Vi har undervejs også leveret mange spillere op til A-landsholdet, og derfor er det en stor glæde, at Christian og Simon melder sig klar til at komme tilbage til holdet til denne store opgave, siger  U21-landsholdstræner Keld Bordinggaard til dbu.dk.

Christian Eriksen og Simon Kjær deltog som bekendt i VM-slutrunden sidste sommer, og har begge spillet et meget stort antal kampe for deres klubhold i indeværende sæson.

Keld Bordinggard skal skære bruttotruppen på 40 spillere ned til den officielle trup på 23 spillere mandag den 23 maj. Det vil ske på et pressemøde i Århus.

Og ikke en helt nem opgave for den danske U21-landstræner:

- Jeg er rigtig glad for, at vi forud for EM har mulighed for at kunne vælge mellem 40 talentfulde spillere, der alle har markeret sig i den indeværende sæson. Nogle har været en del af U21-landsholdet i længere tid, nogle et par gange, mens andre er helt nye. Og det er jo fantastisk at se nogle af vores helt unge spillere udvikle sig så markant, at de nu er bruttotruppen til en kommende EM-trup. Så jeg er naturligvis rigtig tilfreds med at vi i mine øjne stille med den tæt på stærkest mulige trup til EM-slutrunden. Det bliver absolut ikke nogen nem opgave for mig at skulle skære truppen ned til 23 spillere, siger landstræneren til dbu.dk.