03:23

Foto: TV2/Nord Arkiv

1 af 2

Turister dumper Danmark

Ny rapport konkluderer, at turismen i Danmark halter langt bagud i forhold til andre europæiske lande. I Nordjylland er billedet det samme.

Direktør for VisitNordjylland Lars Enevold Pedersen er enig i rapportens konklusioner. I Nordjylland går det ligeledes nedad bakke i forhold til overnatninger om året og det er især de svenske og de tyske turister, der bliver væk.

Ifølge rapporten skal mad, service og attraktioner opgraderes, hvis tendensen skal vendes. Og her er Nordjylland godt igang.

- Et af de områder hvor vi har gjort meget er inden for værtsskab og service. Vi skal blive endnu bedre til at tage imod vores gæster, siger Lars Enevold Pedersen.

Ekstern Lektor i Turisme ved Aalborg Universitet Peter Kvistgaard er dog ikke enig i at bedre service alene vil ændre billedet. Ifølge ham skal der tænkes meget større, hvis turister fremover skal foretrække Danmark og Nordjylland fremfor de andre europæiske lande.

- VI skal ændre vores forretningsmodel - vi skal sørge for, at de byer der i forvejen ligger ved vandet kan komme helt ned til vandet. Det er der turisterne gerne vil være og derved vil byerne blive mere attraktive, end de er i dag, lyder det fra Peter Kvistgaard.