UCN-studerende vinder pris for nyt pant-projekt

Fire studerende fra UCN i Aalborg vandt i går Regionsmesterskabet i Entreprenørskab med idé om digitalisering af pantmetoden.

Med en banebrydende idé om at gøre pantning sjovere, mere inkluderende og effekttiv vandt Amanda Rismoen, Anders Jespersgaard, Tobias Dela Astrup og Kasper Olsen fra UCN i Aalborg fra professionsbacheloren Innovation & Entrepreneurship onsdag Regionsmesterskaberne i entreprenørskab 2019. 

Kun 9 ud af 10 flasker/dåser i Danmark bliver pantet og genanvendt pr. år, og Smartpant vil med deres idé forsøge at bidrage til, at de sidste 10% som mangler, bliver pantet og genanvendt. De fire studerende vandt 10.000 kr. sponsoreret af Randers FC.

- Vi vil skabe et motiverende fællesskab for alle der panter, lød det fra Kasper Olsen, salgsansvarlig og CEO i SmartPant.

170 unge iværksætterspirer og idérige unge fra Region Nord- og Midtjylland var onsdag samlet for at præsentere deres iværksætter- og projektideer for et team af dommere bestående af erfarne erhvervsfolk. Samtidig skulle de studerende også dyste om titlen som regionsmester i entreprenørskab og en adgangsbillet til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende 2019.

De studerende ved regionsmesterskabet har deltaget i uddannelses- og entreprenørskabsforløbet Start Up Programme, hvor de i månedsvis under deres studier har arbejdet med at udvikle og optimere deres iværksætteridé og projekter. Til regionsmesterskabet blev de studerende bl.a. bedømt på samarbejds- og netværksrelationer, deres idé og evne til at pitche ideen, og om deres idé skaber værdi for omverdenen og mennesker.

Én vinder men hele ti teams kvalificeret til DM 29. maj på Børsen

Selvom der blev fundet én vinder ved regionsmesterskabet, så har 10 teams fået chancen for at deltage ved Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, som bliver afholdt på Børsen i København den 29. maj.

Her skal de mest innovative og entreprenante studerende fra hele landet dyste om titlen som Danmarksmester i Entreprenørskab og chancen for at repræsentere Danmark, når der i slutningen af juni er Europamesterskab i Oslo.

Videre til DM i Entreprenørskab:

Vinderen af Regionalt Mesterskab i Randers, 2019 og i kategorien Greentech: Team Smartpant

Idé: En digitalisering af pantmetoden, som skaber merværdi for forbrugeren.

Team: Amanda Rismoen, Anders Jespersgaard, Tobias Dela Astrup, Kasper Olsen

Fra: UCN i Aalborg, læser PBA i Innovation & Entrepreneurship

 

Vinder af kategorien Social Entrepreneurship: Team BornGreen

Idé: A tree for every new born worldwide.

Team:  Moris Vandevyver, Aleksander Szostak, Eva Zemniece, Martin Schaumburg Sørensen, Vlad Danceanu

Fra: Erhvervsakademi Aarhus, PBA I Innovation & Entrepreneurship

 

Vinder af kategorien Serviceinnovation: Team ReBounce

Idé: Gamification app der gør shopping oplevelsen 25 gange sjovere.

Team: Arturs Kauskis, Michelle overmark Mortensen

Fra: Erhvervsakademi Aarhus, PBA I Innovation & Entrepreneurship

 

Vinder af kategorien Lifetech: Team Inno.med Design

Idé: Bæredygtig ben-elevationsskinne.

Team: Jacob Winther

Fra: Radiograf-uddannelsen fra UCN Aalborg


Seneste nyt

fra Nordjylland