LIGE NU:

Ungebyråd til rundvisning på Borgen

Aalborg Ungebyråd tog i dag på tur til Chritiansborg - til glæde og inspiration for både de unge og de nordjyske folketingsmedlemmer, der var værter ved dagens arrangement.

UngAalborg og Aalborg Byråd gik for et år sammen om at starte et Ungebyråd. Rådet består af 13 demokratisk valgte unge fra Aalborg Kommune, og i dag besøgte de Folketinget, og det inspirerede både erfarne og måske kommende politikere.

Folketingspolitikerne Karsten Lauritzen (V) og Ane Holsboe-Larsen (S) viste de unge byrådsmedlemmer rundt, og under besøget blev der udvekslet flere erfaringer. Særligt de unges store politiske engagement gjorde indtryk på politikerne.

- Jeg tænker, at det er en rigtig god idé, at flere nordjyske kommuner fulgte Aalborgs eksempel. Der er kommunalvalg, også en god lejlighed til at inddrage dem, der ikke har stemmeret, for de har også en holdning, det har de hvert fald i Aalborg, siger Karsten Lauritzen blandt andet om besøget fra Aalborg Ungebyråd.

Han bakkes op af sin politiske kollega Ane Holsboe-Larsen.

- Jeg synes, at det er rigtig godt, at Aalborg har givet mulighed for, at unge i byen kan have nogle holdninger til, hvordan de gerne vil have at Aalborg skal udvikle sig, og at de rent faktisk også har indflydelse på det, siger hun.

De unge besøgte ud over Folketinget og fristaden Christiania.