Universitetet ændrer optagelseskrav

Foto: TV2/Nord

I fremtiden skal kvote 2 studerende til medicinstudiet ved Aalborg Universitet måske sælge sig selv på personlighed og engagement for at komme ind. Karaktergennemsnit er ikke nok.

I dag var der åbent hus arrangement på Aalborg Universitet. På langt de fleste uddannelser er der frit optag, men for eksempel på medicinstudiet er det karaktergennemsnittet, som tæller - og til næste år kan personlighed og engagement også få en rolle.

- Vi vil primært gå ind at se lidt på: er det nogen, som vi mener, vil blive gode læger, og så vil vi se, om det er nogen, som er motiveret for at blive læger, siger dekan på Sundhedsvidenskab, Egon Toft, til TV2/Nord.

Kvote 1 ansøgerne søger på normale vilkår, men flere kvote 2 ansøgerne skal i fremtiden gennem en praktisk test og et interview for at blive bedømt. Det skal sikre en bredere sammensætning af studerende end tilfældet er i dag.

- For mig at se, så er problemet, at vi får meget meget ens folk. De har store karaktergennemsnit, og vi har en meget klar overvægt af piger, og det gør måske, at der er dele af sundhedsvæsnet, som ikke bliver så godt dækket fremover, siger Egon Toft.

Ideen stammer fra Syddansk Universitet, hvor man har haft succes med at teste og interviewe ansøgere til medicinstudiet. Resultatet er, at langt færre dropper ud af studiet.

Skulle man ikke score højt på personlighed og engagement, så vil der dog fortsat være gruppe, som kommer ind på normale kvote 2 betingelser.

Den nye ordning kommer først til at gælde kvote 2 ansøgere til næste år, så dem der søger i år, vil blive bedømt efter de gamle regler.

Forsiden lige nu